Haastrup Savværk 21-05-2019

Her ses direktøren der giver en rigtig god introduktion om Haastrup Savværk.

Her vises andre af Savværkets fabrikker rundt om i Landet.

Hej så er der billeder fra vores nylig overståede virksomheds besøg, som i år gik op på DTE Savværket i Håstrup også kaldt Håstrup Savværk.

Jeg havde talt med Peter for lang tid siden, og mente at vi måske ville blive en 20 - 30 personer, vi blev 40 i alt, trods afbud fra 5, så der var åbenbart mange som gerne ville op og se sådan et moderne savværk.

Peter kom og bød os velkommen og bød folk indenfor, blot for at gå lige igennem (hoved kontoret), ind bag ved hvor han havde for kaffe og kage, og en vand som vi bare kunne tage med rundt i virksomheden.

Vandene var selvfølgelig sat på nye paller udenfor i det fine vejr.

Her fortalte Peter lidt om fabrikkens historie og om hvordan det har udviklet sig til en snart milliard forretning.

Jeg troede at vi skulle op og se hvordan de stod og bankede søm i med hånden og en hammer, men nej, der var styr på tingene der oppe, det var helt fantastisk at se så automatiseret produktionen er. 

Tænk man  laver paller i Haastrup, og sender dem til Kina, Vietnam, Indien og mange andre steder, hvor de store kunder som Jysk og andre større danske selskaber køber ind derfra.

De bruger så pallerne så får de varerne leveret på de rigtige paller, som passer til deres lager i DK.

Vi så hvordan de store trækævler kom ind og blev savet op med millimeters nøjagtighed, vendt og drejet skåret og ud i de længder der nu er bestilt.

Der er også et foto af en kasse med søm, her bestiller de gerne 30 tons søm ad gangen, ståltråd i store tønder ad 250 kg pr tønde.

Der var mange ansatte i drift, hvor der bliver lavet stifter til de forskellige maskiner. Så kom vi også ind i det rigtige sted ”Smedjen”, hvor de sliber og reparer klinger sætter platter på m.m. og næsten hver maskine koster bare 1-2 million kroner, bare inde i rep afdelingen.

Jeg kan  godt love at der var mange af os, der var forbavset over at se sådan en fabrik og i Håstrup.

Direktøren, altså Peter Jensen mente at vi ved lejlighed skulle besøge deres fabrik i Ribederskulle  være endnu mere fantastisk, så det m å vi i bestyrelsen have med i de kommende planer til en anden gang.

 

Venlig hilsen og God sommer

Klubformand Bjarne Nielsen 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.07 | 08:22

TIlmelding til turen 14. August.
Jeg vil gerne tilmelde med 2 personer til turen 14.august .
Hilsen Kurt Kamuk

...
09.02 | 15:19
Fotoalbum! har modtaget 19
19.08 | 13:45
Julefrokosten 2017 har modtaget 1
14.01 | 12:41
Referater m.v. har modtaget 3
Du kan lide denne side