Virksomhedsbesøg på Danfoss

Vi startede kl. 8.30 fra Lidl i Faaborg ud til færgen i Bøjden.

Vi ankommer kl.10.00 til Danfoss hvor vi kommer ind i administrations bygningen der en stor. Modtagelsen er lavet af glas, alt er glas og taget hviler på 6 store glas søjler. Her bliver vi budt velkommen dertil, hvorefter vi så skal ind og hører om Danfoss koncernen der foregår inde i verdens eneste biograf lavet af glas.

Omviseren Jan Pedersen trykker på en knap og et kæmpe stort sort tæppe går for vinduerne, hvorefter vi så hører om virksomheden Danfoss Han oplyser at der er 25000 varenumre som de skal holde styr på, overalt i virksomhedens fabrikkerne verden over. Den fabrik som de har i Kina laver kun vare til Fjernøsten.

Vi ser et kort med en masse ting hvorpå der står 1- 2 1- 2 osv. og til slut er der et 6 tal. De tal betyder at der hvor der er et og to tal, er der hvor de er nr. et og to i verden, og det med seks tallet er i el biler, og det skulle de til at dyrke noget mere på verdens plan.

Vi spiser i pausen i deres kantine fra kl. 11 til ca 12,00, før kontorfolket kommer til. Maden er fin med masser af både varm og lun, ligesom man selv kan smøre egen mad, dertil gratis drikkelse hvor der er klar vand, rød og gult samt kaffe til fri afbenyttelse. Det var en ganske flot gestus fra Danfoss side af.

Med elevatorerne kom vi op på 11 sal hvor kontorerne er, ligesom Mads Klausens gamle kontor og står som da han døde for mange år siden. Men der er dog er der kommet edb mv. ind i fru Klausens stue, og hvor den gamle tog kupe fortsat findes.

Alle de udstoppede dyr som er inde på Mads Klausen kontor har han selv skudt på nogle af hans rejser og hjemtaget.

Derefter gik vi op oven på hvor der er et udkigstårn så vi kunne se hele fabriksområdet som fylder ca. 20000 fodbold baner, altså nærmest stort set en hel by, og det er helt vildt, Vi kunne også se hjem til Faaborg, dog var det lidt diset denne dag.

Nede igen med elevatoren, enkelte tog trappen ned 11 etager, (det er de to mærkelige foto både nede og oppe fra).

Nu skulle vi have sikkerheds udstyr på briller sko og et heat sæt, ud til bussen og bliver kørt ned til en af fabriksbygninger, hvor vi ikke måtte ikke fotografere.

Det var helt fantastisk som robotter har overtaget arbejdet men rigtigt sjovt at se dem arbejde.

Fra Danfoss kørte vi ned til Hjortspringsbåden og her fik en fin fortælling om dens herkomst. Sikke et stort arbejde det har været, alt er lavet fra bunden af. National museet har den originale, men fint arbejde er udført, og er absolut et besøg værd, der var dog en af deltagerne som fik sig en lille morfar.

Efter besøgene gik turen til Duborg hvor vi fandt vores små indkøbslapper frem og gjorde indkøb af mange dejlige varer.

Den sidste del af programmet var aftensmaden på Holbøl Landbohjem, hvor vi her fik så rigeligt at spise, der betød at der var ro i bussen hjem.

Det var en lang dag for de seniorerne og vi var først i Faaborg kl. 21,45.

Ref. Bjarne 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.07 | 08:22

TIlmelding til turen 14. August.
Jeg vil gerne tilmelde med 2 personer til turen 14.august .
Hilsen Kurt Kamuk

...
09.02 | 15:19
Fotoalbum! har modtaget 19
19.08 | 13:45
Julefrokosten 2017 har modtaget 1
14.01 | 12:41
Referater m.v. har modtaget 3
Du kan lide denne side